17 juni t/m 16 sept 2017 ) Zonder Haast 2017 Galerie Staphorsius


Galerie Staphorsius en Peter van den Borne nodigen u met genoegen uit
Voor de expositie ,,Zonder Haast”
17 juni t/m 16 sept 2017
J.J. Allanstraat 287b
1551 RG Westzaan

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 en op afspraak: 075-6143000

Website: http://www.staphorsius.nl

Galerie Staphorsius exposeert op deze prachtige tentoonstelling werken van o.a. Peter van den Borne , Brita Seifert, Meg den Hartog, Gerd Renshof, Ger Suppleert, Eric Zwaga, Hub Pollen, Jos Aanraad, Henk Renting, Jan Teunissen, en vele anderen.

Galerie Staphorsius in Westzaan organiseert deze zomer de vierde editie van de expositie Zonder Haast, met ook dit keer een gevarieerd aanbod van schilderijen en objecten van vermaarde nationale en internationale kunstenaars. Ook dit keer weer met werken van kunstschilder Peter van den Borne.

Rust is ook dit keer het centrale thema, en houdt de expositie de kijker een spiegel voor over de haastcultuur waarin we leven. Hierbij wordt verwezen naar een wijze spreuk van de Chinese filosoof Lao Tse die zegt dat ook de natuur zich niet haast, en toch is alles prachtig, en er dus geen reden is om keer op keer maar sneller en meer te willen. Hiermee wordt de parallel getrokken met de kunst van bijvoorbeeld een schilderij of de bewerking van een kunstobject in onder meer brons en hout. Dit alles naar werkelijkheid gemaakt en uitgevoerd in hedendaagse realistische stijlen. Het verbeelden van de Stilte ziet kunstschilder Peter van den Borne als een noodzakelijke behoefte voor de tijd waarin we nu leven. Zonder stil te staan kunnen hart en geest zich niet met elkaar verbinden. Aldus Peter van den Borne.

Brieflezende vrouwtje