1 juli t/m 6 sept 2017 ) Solo expositie van Peter van den Borne bij Galerie van Cappelen


Solo expositie van Peter den Borne bij Galerie van Cappellen.  Van 1 juli t/m 6 sept 2017

In deze fraaie solo-expositie van Peter van den Borne,  zijn hoogstaande realistische werken te zien. Peter van den Borne schildert fraaie modern -klassieke stillevens in olieverf. Er wordt een keuze gemaakt van de collectie  van vrouwelijke modellen voor deze expositie. Hij schildert de modellen graag in groot formaat. Dit alles zal heel mooi worden gepresenteerd in Galerie van Cappellen.  In de werken van Peter van den Borne is een verstilling opgesloten. Deze verstilling ontvouwt zich langzaam bij het ontdekken ervan.  De grondslag voor het werk van Peter van den Borne is . “De universele basisgedachte, dat alles voortkomt uit de behoefte om verbonden te zijn”. En kunst verbindt. Peter van den Borne is zeer actief en zijn werken zijn door heel Nederland te zien op exposities en op beurspresentaties. Deze expositie is een echte aanrader.

 De opening vervalt door omstandigheden.  Adres: Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164 in Capelle aan den IJssel. http://www.vancappellenhuis.nl   Contact gegevens galerie: info@firstclass.nl /  http://www.firstclassart.nl

 

 

Historie van het Cappellenhuis

2007: Het pand is gerestaureerd en intern aangepast aan de meest verregaande eisen op het gebied van uitstraling, inrichting, voorzieningen en ICT.

  • Bouwstijl
    Eind negentiende eeuw ontwierp Augustinus Nolen, voor de bouwkosten van fl 35.000 het pand aan de Dorpsstraat 164.
    De architect meldde bij de indiening van zijn ontwerp dat hij, gezien het budget, rekening had gehouden met ‘den grootste eenvoud’.  Het  interieurontwerp,  bevat een massief eiken voordeur met koperbeslag, een ruime vestibule en hal en een brede trap met balustrade.
    In de negentiende eeuw grepen architecten graag terug op oudere, klassieke bouwvormen. Augustinus sloot zich bij deze trend aan. Het gebouw is ontworpen in de neorenaissancestijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door de bouw in baksteen, verdeeld door horizontale banden in contrasterende stenen en trapgevels. De zadeldaken met dakkapellen en de bogen met natuurstenen sluitsteen zijn daar kenmerken van. Het Vredespaleis in Den Haag is een van de duidelijkste voorbeelden van negentiende-eeuwse Hollandse neorenaissance. Een gebouw met een ziel waar kunst een thuis vindt. Tijdens uw bezoek aan deze prachtige expositie van Peter van den Borne kunt u kennis maken met deze prachtige bouwstijl en de prachtige omgeving van Capelle aan de IJssel.