Peter van den Borne

PetervandenborneToen Sinterklaas aan de jonge Peter van den Borne een schilderskistje gaf, kon hij niet bevroeden wat hij te weeg bracht. Peter ging direct aan de slag, en verschillende kopieën van Rembrandt’s werk waren het resultaat. Een schilder is geboren!

Peter’s geschiedenis in een notendop
Peter van den Borne schildert en tekent al sinds zijn tiende. Met zijn eigen interpretatie van de Nachtwacht zette hij zijn eerste stappen in het schildersambacht. Inmiddels zijn er vele realistische werken van zijn hand, waaronder stillevens en schilderijen naar model.

Met name het Hedendaags Realisme is een stroming waarbinnen Peter zijn eigen plek wil veroveren.

Peter van den Borne aan het werkIn 1983 besluit Peter om zich in te schrijven bij ‘DACA’ de Drentse academie voor schilderkunst. waar hij les kreeg van Vrielink, Jacobi en Dillen. In 1985 begint Peter Dillen voor zich zelf, en Peter volgt hem omdat zijn manier van lesgeven bijzonder aansprak. Eind 1986 scheiden hun wegen en Peter specialiseert zich in de alchemistische kant van het schildersambacht. Oud-verffabrikant Johan Stahlecker begeleidt hem, en leert hem de fijne kneepjes van het vak rondom het bereiden van ondergronden, mediums, verf en impasto. Gewapend met deze kennis, en met oog voor alle stromingen en vormingen binnen de hedendaagse kunst, vervolgt Peter zijn kunstenaarspad.

Wilt u weten hoe het Peter van den Borne verder is vergaan?
Bekijk dan deze site en bezoek bijvoorbeeld de pagina ‘Publicaties’
.

Bewustwording en groeiprocessen
Naast schilderen heeft Peter grote belangstelling voor het bewustwordingsproces hetgeen in zijn leven én werk op creatieve wijze gestalte krijgt. Zo volgde hij van sept 2000 t/m juli 2003 een beroepsopleiding als begeleider in bewustwording- en groeiprocessen, waar Peter leerde om te gaan met thema’s als angst, afscheid, pijn en eigenwaarde.

schoolvoorKLFOpleiding KLASSIEK & HEDENDAAGS REALISME
Wie graag de fijne kneepjes van het vak wil leren, kan een cursus of workshop ‘fijn realistisch schilderen’ volgen onder begeleiding van Peter. De opleiding is geschikt voor iedereen die gedreven is door de schilderkunst én het vak ‘koste wat kost’ wil leren.
Lees meer over de schildersschool van Peter van den Borne>>>