Zonder Haast


Galerie Staphorsius nodigt u met genoegen uit

Voor de expositie ,,Zonder Haast”

21 juni t/m 20 sept 2015

J.J. Allanstraat 287b
1551 RG Westzaan

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 en ook open op zondag  21 juni, 20 augustus en 20 september van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak: 075-6143000

Website: www.staphorsius.nl

Prachtige stilleven tentoonstelling met oa werken van Peter van den Borne , Henk Boon, Ben Rikken, Anna de lange, Jos Aanraad, Chris Herenius, Reinhout Kraaijenbrink, Jan Teunissen,  Maarten Boffé, Rob Houdijk, en vele anderen.

Ming vaas met citroen, makreel en noten
Ming vaas met citroen, makreel en noten

Zonder_Haast_2015_web

Boomknuffelen

In onze huidige maatschappij verwachten we een hoop van vooral onszelf.We moeten veel en goed presteren, veel dingen tegelijk kunnen, aan allerlei eisen voldoen, ontwikkelingen op veel gebieden bijhouden en ook nog niet te vergeten gelukkig zijn. In ons hoofd spoken al die dingen die we nog moeten doen. Of we doen meerdere dingen tegelijk en zijn daar ook nog een beetje trots op. Zitten we niet allemaal tijdens het eten wel eens de krant te lezen of televisie te kijken? Vaak doen we het één en bedenken ondertussen wat straks ook nog moet worden gedaan. Haast is een beetje de norm geworden. Iets wat snel gaat is goed; en nog sneller is ook nog beter. Maar niet alles is echt allemaal even belangrijk.
Zoals cabaretier Toon Hermans (1916-2000) het in 1958 zo treffend zei over de haastmaatschappij in zijn sketch “De Sprekert”: “Wij worden opgejaagd door het tempo van deze tijd, we rennen, we jagen en we jachten maar, we leven in het tijdperk van Vrouw Holle!”.
Toch zijn er steeds meer mensen die zich verzetten tegen deze drukke manier van leven. Ze voelen zich oververmoeid en zelfs opgebrand. Het aanbod van cursussen en trainingen voor meditatie, yoga en zelfs boomknuffelen neemt alleen maar toe.We kunnen maar één ding tegelijk echt goed doen. Doen we dat, dan lijkt het of alles veel intenser wordt. Als we iets nauwkeurig en geconcentreerd bekijken dan gaan ons ook steeds meer details opvallen. En gaan we meer genieten van de schoonheid ervan. Het lijkt wel of er meer ruimte in ons hoofd komt om dit te ervaren, of er een bepaalde rust over ons komt. Haast is vaak een eigen keuze. En iedereen weet voor zichzelf ook wel de beste manier om op zijn tijd letterlijk en figuurlijk even stil te staan. Even helemaal niets.

In vervolg op onze succesvolle editie in 2014 nodigen wij u ook dit jaar weer uit voor onze expositie “Zonder Haast”. Opnieuw heeft u de gelegenheid om een indrukwekkende collectie van stillevens te bekijken.Werk van zowel gevestigde en bekende kunstenaars als nieuwe talenten die hun werk in deze ambiance graag willen tonen. U wordt meegenomen in de mogelijkheden van composities, kleur en licht, waarmee in de werken bijna een drie dimensionale wereld wordt getoverd. Wie weet voor u even de mogelijkheid om stil te staan. U heeft er immers alle tijd voor zo rond de langste dag van het jaar.
Laat de drukte achter u en geniet van de prachtige werken op deze expositie. En wie weet, later van één van de werken bij u thuis. Een rustpunt in uw woonkamer.

Om uw bezoek aan onze mooie Zaanstreek nog leuker te maken geven wij u een aantal ideeën waarmee een bezoek aan onze galerie kan worden gecombineerd met o.a.  Sail Amsterdam 2015 met een wandeling van 3 km langs het Noordzeekanaal tot bij de galerie. De Zaanse schans met een bezoek aan het Zaans museum waar het leven van de Zaanse bewoners in beeld wordt gebracht met in het hart van het museum het Verkade paviljoen. Het molenmuseum met een beeld van de opkomst en neergang van de Zaanse industriemolens, of een bezoek aan de pelmolen Het Prinsenhof. Al met al een mooi dagje uit dat fantastisch te combineren is met een bezoek aan onze galerie

Rina en Rob Staphorsius