Tentoonstelling 26 & 27 aug atelier Born-Art: Caroline van Sambeeck en Peter van den Borne


Op zaterdag 26  en zondag 27 augustus van 11.00 tot 17.00 uur zullen in atelier Born-Art werken te bewonderen zijn van Fotografe Caroline van Sambeeck en kunstschilder Peter van den Borne. En tevens de eerste keer dat het atelier voor het publiek te bezichtigen is.

Tevens maakt deze tentoonstelling deel uit van de kunstroute, die Vessem als kunstzinnig dorp weer eens op de kaart zet voor meer info hierover http://www.kunstzinnig.nl

Het werk van Caroline van Sambeeck zal u verassen ze goocheld met kleur en vorm. De foto’s krijgen daardoor een geheel eigen karakter en zijn dan ook soms niet meer als foto te herkennen. Dat maakt dat haar werk uniek, en  niet te evenaren is. Het  verdient de aandacht en heeft de kwaliteit om de kunstliefhebber te verassen.

Het werk van Peter van den Borne kenmerkt zich door harmonie en evenwicht. Het spelen met licht en kleur geeft het werk een eigen karakter. De gekozen onderwerpen zijn niet alle daags en vertellen vaak een verhaal of zijn gebaseerd op herinneringen uit het verleden. Juweeltjes met een impressionistische touch!                                       Kortom een combinatie die u niet mag missen!!

 Op deze tentoonstelling zal ook aandacht worden besteed aan het levensportret.

Levensportret

Persoonlijke herinnering aan mensen die van je houden!

In mijn lange loopbaan schilderde ik talrijke portetten in opdracht als eerbetoon of aandenken aan dierbaren. Het ging dan om waar wij het eerst aan denken: een karakteristieke afbeelding van een persoon

Zo kwam ik in contact met iemand die vertelde dat hij een portret niet kon verdragen; het te confronterend vond om daarmee aan zijn dierbaren te worden herinnerd. In een gesprek kwamen allerlei persoonlijke herinneringen en gebeurtenissen naar voren die we in verband konden brengen met karakteristieke persoonlijke voorwerpen. Deze bijzondere voorwerpen werden uitgangspunt voor compositie en inhoud van een schilderij. 

Dat werd het begin van wat ik een levensportret noem.Een schilderij op maat als herinnering aan een unieke persoon of familie, waarbij hetniet alleen gaat om herinneren maar ook om waarderen; beleven/oproepen wat je dierbaren, kinderen of kleinkinderen voor je betekenen, door middel van een uniek schilderij, voor nu en voor later.

Als U geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op.

Peter van den Borne ,

Meester schilder.